VIDEÓ: Ha a gyerekek nem kapják meg a kötelező oltásokat…

Azt gondolnánk, hogy a járványok ellen beadható oltások mind egyéni mind kormányszinten kiemelt fontosságúak. Ám az alábbi videó szerint erről szó sincs. 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. január 15. Gyarmati Orsolya

Azt gondolnánk, hogy a járványok ellen beadható oltások mind egyéni mind kormányszinten kiemelt fontosságúak. Ám az alábbi videó szerint erről szó sincs. 


A rövidfilmet készítő amerikai Külügyi Kapcsolatok Tanácsa (CFR) arra hívja fel a figyelmet, hogy egyes fertőző, védőoltással megelőzhető betegségek járványszinten tértek vissza az elmúlt években.

Pakisztánban számos, a járványos gyermekbénulás-oltást végző egészségügyi dolgozót öltek meg a tálibok, akik úgy vélik, a nyugatról érkező oltóanyag veszélyes rájuk nézve. Pakisztánban azóta folyamatosan emelkedik a gyermekparalízisek száma.

Mindeközben az Egyesült Államokban egyre több az olyan szülő, aki úgy véli, az oltások veszélyesek, így nem oltatják be a járványos gyermekbetegségek ellen csemetéiket. Ennek következtében elképesztő arányban kezdett nőni pl. a szamárköhögéses megbetegedések száma.

Laurie Garrett, a CFR munkatársa, a videóban látható járványtérkép létrehozója 2008-tól kezdve vizsgálta a megelőzhető járványok kitörését, terjedését világszerte Az általa létrehozott térkép globális képet ad azokról az emberekről, akik veszélyben vannak.

A videón látható betegségek neveinek fordítása: 

polio: járványos gyermekparalízis

measles: kanyaró

whooping cough: szamárköhögés

mumps: mumpsz

rubella: rubeola