Megújult a Családháló

Czefernek Léna köszönti magazinunk régi és új olvasóit.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családháló
2019. augusztus 15. Czefernek Léna

Czefernek Léna, a Családháló vezető szerkesztője

Fotó: Családháló.hu – Képszerkesztőség / Dimény András

Kedves Olvasó!

Most, amikor „kezedben tartod” a Családháló magazinjának legújabb, „ropogós” kiadását, engedd meg, hogy egy pillanatra időutazásra hívjalak, felidézve az együtt eltöltött elmúlt éveket!

Nyolc évvel ezelőtt, mikor egy maroknyi szerkesztői csapat lázasan készülődött a magazin útnak indítására, még magunk sem gondoltuk, hogy a társadalom milyen nagy változásokon fog keresztülmenni Magyarországon. Hogy mi is kisérői és segítői lehetünk majd annak a jelenségnek, amit Kopp Mária álma nyomán fűztünk tovább, aki a Családhálónak adott interjúban is beszélt arról, milyen fontos a társadalom családbarát szemléletformálása s hogy a gyermekeket már kisgyermekkorban nevelni kellene a családi életre.

Mi itt a Családhálónál hiszünk abban, hogy a médiának is nagyon fontos szerep jut ebben a szemléletformálásban, hiszen nagyon nem mindegy, hogy a felnövekvő korosztály milyen képet kap arról, hogyan kell elképzelni egy házasságot, a szülést, a gyereknevelést vagy akár magát a családdá válás folyamatát.

Ezért törekedtünk arra, hogy mellébeszélés nélkül ugyanakkor sok-sok szeretettel mutassuk be az olvasóknak ezeket a fontos történéseket, olyan komoly szakértőket segítségül hívva, mint a Gorove-házaspár, Dévény Anna vagy a Másállapotot a szülészetben csapata.

Megszólaltattunk hiteles és aktív embereket Szikora Róbertet, Nagy Annát, Erős Antóniát, Bíró Lászlót, Székely Jánost és közben mi is figyeltünk és fejlődtünk.

Elindítottuk a Családháló díjat, amely létezésével lehetőséget ad arra, hogy a szülők elismeréssel jutalmazzák azokat a szakértőket, akik segédkezet nyújtanak számukra a gyermekvállalás sokszor rögös ám mégis gyönyörű útján. Szerveztünk számtalan Testvércsalád Találkozót és az ország számos pontján nyitottunk szülőket segítő Családháló.pontokat. Megterveztük és elkészítettük a Családháló mobilalkalmazást, hogy a kisgyermekes szülők gond nélkül indulhassanak útnak az egész ország területén kisbabájukkal.

Mindeközben megpróbáltunk olyan értékek mentén dolgozni, amely nem csupán kiemeli, de védi is a családot, sőt, magát az életet s megmutatni azokat a lehetőségeket és szempontokat, amit a mai fogyasztói társadalom világában sokszor észre sem veszünk.

Mozgalmas évek vannak mögöttünk, s a Családháló – akárcsak egy gyermek – növekszik, fejlődik. Most éppen ezzel az új arculattal lett gazdagabb, amelyet gondosan tervezgettünk, hogy nektek, kedves olvasók még több örömötök leljen benne. Reméljük, ezzel az aprósággal is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az általunk értékesnek szánt gondolatok minél több emberhez eljussanak, s egyre több szülő életét könnyíthessük meg ebben a szép ám nem mindig zökkenőmentes időszakban.

Kívánom magunknak kedves olvasó, hogy ugyanilyen termékeny és gazdag évek kövessék ezt a nyolc együtt eltöltött évet, és remélem, továbbra is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a szülőség számotokra is egy kaland, ne pedig egy félelmetes kihívás legyen.

Czefernek Léna,
a Családháló vezető szerkesztője